voornemens644

Goede voornemens, dat is voor veel mensen toch wel het thema van Januari.
Heb jij ze ook, die

 plannen om minder te gaan eten, te stoppen met roken, eindelijk eens meer te gaan bewegen enz....
Welgemeend zeker, maar wellicht ook al weer losgelaten. Het is immers al de 3e week van Januari.

 

Plannen ja, die worden volop gemaakt. Maar worden de doelen ook gehaald?
Dat doet me denken aan mijn blog van de vorige keer NU!

Ik weet niet hoe het voor jou is, maar voor mij werken dit soort plannen niet. Ik heb drie keer in mijn leven een poging gedaan om te stoppen met roken. De derde keer is het gelukt. De eerste twee pogingen waren voornemens, gemaakt om over een bepaalde tijd uit te voeren. Tegen die tijd dat de datum daar was, was er al niet meer zo die noodzaak om te stoppen. De derde keer voelde ik zo'n sterke innerlijke drive dat ik al mijn shag meteen weggaf (had altijd veel bij me, want stel je toch voor dat ik eens niets meer had) en ben meteen volledig gestopt. Ik was zo gemotiveerd dat ik als het ware gedragen werd door mijn keuze.
Ik ben zo blij dat ik op dat moment van sterke innerlijke kracht doorgezet heb.
Ik heb gebruik gemaakt van de kracht van het NU! Die power, die drive in het NU om mijn kracht bij te zetten, heeft gemaakt dat ik vol kon houden en overwinnen.

 

Dus goede voornemens: Nee, misschien niet de slimste manier om je doelen te behalen.

Als je in het NU die sterke behoefte voelt om te stoppen met iets of iets te veranderen, doe het dan ook NU!

 

En ja, ook ik ken de tegenslagen. Het was immers niet mijn eerste poging. Maar als het je lukt om je te richten op het NU dan is dat NU in staat je te laten zien dat het er altijd is. Elk moment is een nieuw NU moment. Je hebt de keuze om gewoon NU te starten ondanks eerdere tegenslagen.

 

Ik had al snel de smaak te pakken: Voor mij werkte het uitstekend om naast het roken ook te stoppen met snoepen. Op die momenten dat ik het echt even te kwaad had at ik een stuk chocola met heel veel aandacht en hele kleine hapjes. Daardoor werd mijn aandacht van het roken gehaald en genoot ik van het moment, waardoor ik mijn hele rookbehoefte vergat. Als bonus kwam ik ook nog eens niet te veel aan.

 

Ik wens jou wederom een K(p)rachtig NU!
ineke