shutterstock 113671183

Hoe doe jij dat als je uit je evenwicht bent, als je het even zwaar hebt....

of als je het gewoon even niet meer ziet zitten? Ik modderde lange tijd door omdat ik dat altijd zo gedaan had, doe jij dat ook?

 

Nu, bijna 57 jaar en een beetje wijzer, vraag ik om hulp als ik niet lekker in mijn vel zit en daar ben ik erg blij mee. Ik dacht altijd dat ik alles zelf moest kunnen. Hulp vragen was in mijn ogen een teken van zwakte.

 

Langzaam realiseer ik me echter dat het tegendeel waar is; hulp vragen is krachtig. Hulp aanvaarden is respect hebben voor jezelf, een kans om te groeien, je te ont-wikkelen.

 

Leven gaat gepaard met emoties en we hebben vaak gedachten en behoeftes die haaks staan op die emoties. Dat kan erg verwarrend zijn. Daarnaast hebben we een deel van ons doen en laten, ervaren en verwerken niet in beeld. We hebben allemaal een blinde vlek.
Hoe zou het zijn als je dan met iemands zou spreken die naar jou luistert, in staat is zichzelf leeg te maken, zich enkel focust op wat jij laat zien en horen. Wat nou als deze persoon jou vragen stelt en vertelt wat hij/zij ziet of ervaart bij jou… dat verheldert je gevoelens, je gedachten en de manier waarop jij met jezelf en je omgeving wilt omgaan.

 

Jij hebt je eigen antwoorden, maar verwarring, stress, pijn en verdriet leggen er als het ware een ondoorzichtige laag over heen. Een goed ‘gesprek’ doet puzzelstukjes op hun plaats vallen. Jouw antwoorden komen boven drijven en je kunt weer verder met waar jij blij en gelukkig van wordt.

 

Ik schrijf dit niet om je als coach naar mij toe te trekken. Hoewel ik mijn werk met heel veel plezier en liefde doe. Nee, het gaat me er om dat jij beseft dat je het niet alleen hoeft te doen. Zoek iemand die bij je past, waar je een klik mee hebt en investeer in jezelf.

 

Jij bent het waard!

 

ineke