shutterstock 249721789

5.30 uur, klaar wakker met een pasgeboren thema in mijn hoofd voor een nieuw blog.
Wow, nog niet eerder ........

ervaren dat ik heel vroeg uit bed ga (moet) omdat ik gedreven word om iets op te schrijven. Voelt heerlijk.
Ik ben gereformeerd opgevoed, dus bij het woord ’Pinksteren’ weet ik meteen de betekenis van dit kerkelijk feest op te noemen; uitstorting van de Heilige Geest.
Ik ben daar in de loop van de jaren wel anders over gaan denken.
Al hoewel.... is het wezenlijk anders?


Voor mij is er niet één ‘heilige geest’. Er zijn vele krachten, vele energieën in ons aanwezig die je heilig zou mogen noemen omdat zo’n helende werking op ons hebben.
• Zuivere onvoorwaardelijke liefde bijvoorbeeld. Wat een diepe, helende ervaring, als je dat mag en kunt ontvangen en geven.
• Passie; je werk en dagelijkse bezigheden mogen en kunnen doen vanuit een innerlijke bevlogenheid. Het is een recht dat we allemaal hebben.
• Dankbaarheid; wat een krachtige energie. Ik heb het afgelopen donderdag mogen ervaren. Ik had een angst bezit van me laten nemen. Angst om iets dat voor mij heel belangrijk is te verliezen. Nu had ik donderdagavond een biodanza avond en het thema was: dankbaarheid . Dit thema heeft me tijdens het dansen zo geraakt dat ik geen angst meer voel. Het is er niet meer, getransformeerd door de dankbaarheid.


Er zijn natuurlijk nog veel meer van dit soort energieën/krachten. Wat is jouw Heilige Geest? Ik zou het fijn vinden als je die met me wilt delen.
En weet je...... natuurlijk hoef je niet te wachten tot dat die geest in jou ‘uitgestort’ word. Het is er al lang en wacht er op wakker gemaakt te worden door jou.
Geniet van Pinksteren.
Ineke
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
06 17 220 157