shutterstock 186527588 1

We hebben er onze mond vol van; je kunt alleen van een ander houden als

je eerst van jezelf houdt.
Maar doen we dat ook, van onszelf houden?


Ik heb bij mezelf ontdekt dat ik vooral vanuit mijn hoofd van mezelf hield. De consequentie hiervan was dat als ik echt voor mezelf moest kiezen omdat dit voor mij beter was, ik het niet kon. Ik speelde een rol, deed wat ik dacht dat anderen van me wilden zien. Geen/weinig eigen grenzen. Ik kon moeilijk nee zeggen, zette mensen regelmatig op een voetstuk, me niet realiserend dat ik vooral mezelf daarmee verlaagde. Ik stond mezelf en mijn werk in de weg omdat ik wat ik het liefste wilde doen, niet deed omdat anderen dat vast beter konden. Wie zat er nu op mij te wachten?
Tot dat........


Ik speler werd van mijn leven en besefte dat ik het ben die altijd een keuze heeft. Feiten, daar kom je niet omheen, maar ik heb de keuze hoe ik er mee omga.
Daarnaast heb ik geleerd om echt van mezelf te houden omdat ...


ik precies zo ben zoals ik bedoeld ben; perfect!


Mijn handelen, daar valt genoeg aan te verbeteren. Maar dat is niet wie ik ben.
Houden van mezelf heeft me inmiddels veel gebracht. Ik sta met twee krachtige benen stevig op de grond en doe wat me blij en gelukkig maakt. Hierdoor kan ik er ook ten volle voor de ander zijn.
Dit is wat ik jou ook gun. Vandaar de cursus: Jezelf liefhebben – Zo doe je dat!

 

Wil je hier meer over lezen, kijk dan in de agenda.

Hartegroet,

ineke