2015 07 21 22.56.15

Tijdens een picknick weet mijn vriendin Agnes mij zó te vangen.

Het raakt me; zij heeft

precies dat moment gepakt, waarop ik gewoon BEN.

 

Wat me ook ontroert is dat ik mezelf (h)erken en dat ik mezelf zo mooi vind.
Da t is lang anders geweest.
Ik speelde een rol, deed wat ik dacht dat anderen van me wilden zien. Trok geen/weinig eigen grenzen. Ik kon moeilijk nee zeggen en zette mensen regelmatig op een voetstuk, me niet realiserend dat ik daar vooral mezelf mee verlaagde. Ik stond mezelf en mijn werk in de weg. Dat wat ik het liefste wilde doen deed ik niet. Anderen konden dat vast beter. Wie zat er nu op mij te wachten?
Tot dat........


Ik speler werd van mijn leven en besefte dat ik het ben die altijd een keuze heb. Feiten, daar kom je niet omheen, maar ik heb de keuze hoe ik er mee omga.


Daarnaast heb ik geleerd om echt van mezelf te houden omdat ...

 

ik precies zo ben zoals ik bedoeld ben; perfect!

 

Mijn handelen, daar valt genoeg aan te verbeteren. Maar dat is niet wie ik ben.


Houden van mezelf heeft me inmiddels veel gebracht. Ik sta met twee krachtige benen stevig op de grond en doe wat me blij en gelukkig maakt. Hierdoor kan ik er ook ten volle zijn voor de ander. Dit is wat ik jou ook gun.

Het is de moeite meer dan waard dit traject te lopen van ‘pleaser’ van anderen naar harteliefde voor jezelf.


Wat waardevol ook om iemand in je nabijheid te weten die dat op zo’n treffende en liefdevolle wijze weet te bevestigen.


Ik zou het leuk vinden als jij zelf ook een goede vriend/vriendin vraagt om foto’s van jou te maken om zo ook te kunnen genieten van jezelf.
En natuurlijk wil ik jouw reactie graag horen.
Veel plezier!
ineke

PS Meer info over (be)geleiding bij het lopen van dit traject vind je op mijn website.