Kijk op mijn werk


De zalm vertrouwt haar innerlijke drijfveren. Zij zwemt zelfs tegen de stroom in omdat ze weet dat ze bij de bron moet zijn. Daar legt ze haar eitjes neer om ervoor te zorgen dat er nieuw leven ontstaat.

Voor mij is de bron ons innerlijk weten: het ten de diepste weten hoe te leven, vanuit een verbondenheid met onszel, de aarde en de kosmos. Er gebeurt in ons leven echter veel dat ons uit balans kan brengen met als gevolg dat we niet meer verbonden zijn met onszelf. Problemen lijken daardoor onoplosbaar en vragen worden grote obstakels. We zien door de bomen het bos niet meer. Zoals ik op de homepage al aangaf, sluiten we onszelf vaak op in ons eigen veilige huisje, verbergen onze gevoelens omdat we ons niet kunnen veroorloven om 'zwak' te zijn. Onze angst zorgt er echter voor dat negatieve energie ons gaat omsluiten. We trekken het aan, als een magneet. Waar we bang voor zijn, dat halen we juist naar onszelf toe. Daar zit dan immers de energie op. En wat je energie geeft, groeit.

 

Het is tijd om uit dat veilige huisje te stappen, jezelf te laten zien, zonder angst voor afwijzing.

Dan ben je in staat te Zijn wie je werkelijk bent en kun je ook doen wat je werkelijk wilt!

Door je hoofd, hart en handen aan te spreken, kan een blijvende verandering ontstaan:

  • Hoofd: inzicht krijgen in je eigen manier van denken en doen en de uitwerking daarvan op jezelf en anderen.
  • Hart: werken via innerlijke drijfveren, motivatie en betrokkenheid, want de mens komt het gemakkelijkst tot een ander gedrag door een ander gevoel over het thema.
  • Handen: daadkracht om het anders te doen.